2010.07.26.
14:07

Írta: Hirborze

19 halott és 350 sebesült a Love Parade-en

19 halott , 350 sebesült ez a számokban az idei Love Parade.Továbbra is értetlenül állnak Németországban a Love Parade-on történt tragédia felett. Duisburgban 19-en haltak meg, miután pánik tört ki a tömegben.








A Duisburgban megtartott Love Parade technozenei fesztiválon a pánik az egykori teherpályaudvarnál, a rendezvény közelében, egy aluljáróban tört ki. Szemtanúk arról számoltak be, hogy rendőrök emberek ezreit próbálták visszatartani attól, hogy bejussanak a Love Parade már túlzsúfolt területére. Becslések szerint a duisburgi rendezvényen több mint egymillió ember vett részt.

A szombat esti bejelentést korrigálva a városvezetés vasárnap reggel azt közölte, hogy a halottak száma 19, a sebesülteké 350. A duisburgi rendőrfőnök vasárnapi sajtótájékoztatója szerint a halálos áldozatok között legalább négy külföldi - egy-egy holland, olasz, ausztrál és kínai - van, de három holttestet még nem azonosítottak.

Hasonló eset még nem fordult elő az 1989 óta tartó Love Parade-rendezvények történetében.

 

 

 

 

 

 

A történtek rendkívüli sokkot okoztak Németországban.

 

 

 

 

 

 

  
 


Az első értékelések szerint a szervezők, illetve a rendőrök  részéről súlyos hiányosságok történtek, a rendezvény biztonsági feltételei elégtelenek voltak. Több szakértő is annak a nézetnek adott hangot, hogy a fesztivált eleve nem lehetett volna megrendezni az egykori teherpályaudvar melletti, viszonylag kis területen, az pedig egyenesen megengedhetetlennek számított, hogy a helyszínre történő be-, illetve kijutás egyetlen tényleges útját egy szűk alagút jelentette.


Egy Love Parade-ra érkező fiatal készítette azt a felvételt, amin látszik, mekkora tömeg gyűlt össze az alagút előtt. Az is látszik, amikor lökdösődni kezdtek.

A katasztrófa rendkívüli módon megrázta Németországot, az ország vezető politikusai, Christian Wulff államfővel és Angela Merkel kancellárral az élen együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak, és az ügy haladéktalan kivizsgálását, a felelősség teljes feltárását követelték. Duisburg városának polgármestere nyilvánosan kért bocsánatot a történtekért, és alapos vizsgálatot ígért. "Mély szomorúságát" hangoztatta a tragédia miatt a német származású XVI. Benedek pápa is.

A grafikán látszik az alagut aminek a két kijáratát két sárga nyílal jelezték.

Forrás: RTL.de









Egyre-másra kerülnek elő az újabb amatőr felvételek, amelyeket a duisburgi Love Parade-on kitört pánik idején készítettek.


A sok fiatalnak, akik vidáman akartak részt venni a fesztiválon, most szörnyű emlékeik vannak. Ezért mindent meg kell tennünk, hogy ehhez hasonló eset ne fordulhasson elő többet” – mondta a kancellár.

A Love Parade-on többé nem is fog. A főszervező ugyanis bejelentette, hogy nem rendezik meg többé a fesztivált.

„A Love Parade mindig egy békés, vidám esemény volt, amit mostantól örökre beárnyékol ez a tragédia. Az áldozatok, családtagjaik és barátaik iránti tiszteletből nem folytatjuk a fesztivált” – mondta Rainer Schaller.

Loveparade: Menschen sind von der Tragödie tief betroffenA tragédia helyszínét mostanra elárasztották a gyertyák és a virágok. A kerítésre egy olasz zászlót is kitűztek, emlékezve a tragédia egyik áldozatára. A 19 halott között hat külföldi volt, az olasz nő mellett egy ausztrál, egy holland és egy kínai állampolgár, és két spanyol egyetemista.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr12177232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.07.28. 12:47:06

Zsákmány a hegyről. A parádé vége.

holnapkapitany.blog.hu/2010/07/28/zsakmany_a_hegyrol

Holnap Kapitány -- Mesék egy elképzelt Magyarországról
süti beállítások módosítása