2010.10.21.
21:51

Írta: Hirborze

Újra itt vagyunk!

Újraindultunk! Kedves látogatóink! Ahogyan bizonyára Ti is tapasztaltátok blogunk az elmúlt két hónapban nem nagyon frissült. Nem szűntünk meg tehát, hanem továbbra is létezünk!

Szólj hozzá!

2010.08.29.
19:36

Írta: Hirborze

Targoncával emelték fel a kövér nőt

Villástargonca segítségével tudták csak megmozdítani a 274 kilós thaiföldi asszonyt Bangkokban. A mentősök a munkagép kezelői közös összefogással vitték a mentőautóhoz Umnuayporn Tongprapai-t.

 

 

 

Az asszony már három éve nem hagyta el otthonát, most azonban egészsége érdekében kórházba kell szállítani.

Képek a tovább mögött!

Szólj hozzá!

2010.08.27.
17:38

Írta: Hirborze

Túl sokat telefonálnak és interneteznek a gyerekek

Sok szülő aggódik, mivel gyermekeik túl sok időt töltenek elektronikus médiában elmerülve, ami rontja a köztük lévő kommunikációt. A felmérésben több mint 1200 szülőt kérdeztek meg, és megállapították, hogy több mint egyharmaduk aggódik, mert a tévé (38 százalék), számítógépek (37 százalék) és a videojátékok (33 százalék) rontják a szülő és gyermek közti kommunikációt. A szülők több, mint egynegyede  az új típusú médiumok miatt is aggódik, mint például a mobiltelefon (27 százalék), és a közösségi oldalak, mint a Facebook (25 százalék) és a Twitter (19 százalék).

 

Egy korábbi tanulmány szerint a fiatalok (8-18 évesek) átlagosan 53 órát töltenek egy héten elektronikus média használatával, ami azért is rossz, mert a vizsgálatok szerint minél több időt mobilozott vagy internetezett egy gyerek, annál kevésbé volt elégedett az életével. Akik a legtöbbet használták az elektronikus eszközöket, általánosságban rosszabbul is teljesítettek az iskolában.

"Tudjuk, hogy a gyerekeket manapság rengeteg drog-és alkoholpárti üzenettel bombázzák dalszövegeken, filmeken, videojátékokon keresztül és még közösségi oldalakon is. Ezért fontos a szülők számára, hogy áttörjék a média zaját és hallassák hangjukat" - nyilatkozta Steve Pasierb, a Partnership for a Drug-Free America elnöke.

Ezekről beszélhetünk az elektronikus eszközök használatával, bár ez nem olyan jó, mint a személyes beszélgetés, a szülők e-mailen, mobiltelefonon és sms-ben is elkezdhetik a beszélgetést kelletlen gyermekükkel. Érdemes pár üzenetet olyankor küldeni, amikor a tinédzser nagyobb valószínűséggel jut kábítószerhez és alkoholhoz, például iskola után, hétvégéken és a felügyelet nélküli időszakokban.

Hogy segítse a szülőket, a szervezet elkészítette az "Ideje beszélni" névre keresztelt ingyenes, letölthető útmutatót. Ebben tanácsokat ad az üzenetküldésről és néhány példát is tartalmaz.

"Néhány szülőt még mindig zavar a technológia használata ahhoz, hogy kommunikáljon gyermekeivel, de a mai világban fontos, hogy minden lehetséges módon kapcsolatot tartsanak gyerekeikkel " - mondta Pasierb. ég súlyosbodását és megakadályozza a visszaesést.

Medipress

Szólj hozzá!

2010.08.25.
12:26

Írta: Hirborze

Boulahrouz kilőtte a riporternőt

A vasárnapi Mainz–VfB Stuttgart bajnokin fejen találtál a Sky tv-csatorna riporternőjét. Jessica Kastrop a vendégcsapat új sportigazgatójával, Fredi Bobiccsal beszélgetett, amikor a bemelegítő Khalid Boulahrouz véletlenül fejen találta. A stuttgarti védő bocsánatot kért.

Szólj hozzá!

2010.08.20.
14:04

Írta: Hirborze

Medve rontott egy kislányra az állatkertben

Fekete medve támadt egy apára és kislányára egy németországi magánállatkertben. Egy négytagú holland család a medve kifutójánál járt.

 

 

 

 

A szülők nem figyeltek oda a három éves kislányra, aki felmászott a rácsra, és beesett a kifutóba. A medve a tarkóját sebesítette meg, majd az utána mászó apjának lábát marcangolta szét. Mindkettőjüket kórházba szállították, de szerencsére nincsenek életveszélyben. A rendőrség a szülők és az állatkert felelősségét is vizsgálja.

Szólj hozzá!

2010.08.19.
13:53

Írta: Hirborze

Munka helyett legtöbbször a Facebookot nézzük

Elsőre jogsértőnek tűnik, de a munkaidőben a céges gépeken a közösségi oldalakat használók nemcsak a munkaidőt lopják, hanem veszélyeztethetik a vállalkozást is.

 

 

 


A Network Box elemző szerint az általuk vizsgált brit cégeknél összesen közel 14 milliárd webcímre látogattak el a dolgozók 2010 második negyedévében, s e látogatások a 7,2 százaléka a Facebook weboldala volt. Az összes meglátogatott cím közül ezzel az aránnyal a közösségi oldal az első. A második a Google (3,9 százalék), a harmadik a Yahoo! képmegosztó oldala (2,9 százalék), a negyedik a Yahoo! (2,3 százalék), az ötödik pedig a Doubleclick (1,6 százalék).

A sávkihasználásban a Google vezet, mivel az alkalmazottak a rendelkezésre álló kapcitás 10,2 százalékát a YouTube videóinak megnézésére használják, ezt a Facebook követi 5 százalékkal, a Windows Update következik ezek után 3,2 százalékkal, majd a Yahoo! képmegosztója 2,9 százalékkal, s az ötödik a Google 2,5 százalékkal.

A felmérés nem túl nehezen megállapítható tanulsága, ahogy Network Box elemzője is kommentálta az adatokat, hogy a céges internetezés szabályozása kulcsfontosságú: egyrészt azért, mert a dolgozók munkájuk rovására túl sok időt töltenek el ezeken a közösségi oldalakon, másrészt azért, mert a netes biztonságban is nagy fenyegetettséget jelent a munkahelyi facebookozás, ugyanis olyan szolgáltatásokat használnak sokan céges gépeikről, melyek a crackerek elsőrendű célpontjai, ezért az esetleges hibák, felelőtlen kattintások nemcsak az adott felhasználót, hanem az őt foglalkoztató céget is veszélyeztetik.

Mindez nem újdonság, talán csak az arányok lehetnek meglepőek. A magyarnál némiképp tudatosabb netfelhasználás mellett is az látszik, hogy egy nálunk behálózottabb országban is kevéssé gondolnak bele a vállalkozások vezetői, hogy milyen biztonsági protokollok óvhatják meg őket pl. az adatlopástól vagy egy esetleges fertőzéstől. Ez a felmérés is azt mutatja, hogy rengeteg kár előzhető meg azzal, ha egy hozzáértő, a napi veszélyekkel tisztában lévő informatikai vezető is része a menedzsmentnek – akár egy tízfős cég esetében is.

Szólj hozzá!

2010.08.19.
13:37

Írta: Hirborze

A NAP FELVÉTELE:


 

Szólj hozzá!

2010.08.19.
13:33

Írta: Hirborze

Gillard győzelmét jósolja a krokodil

Gillard győzelmét jósolja a krokodilNői győzelmet jövendöl az ausztráliai választás eredményeként Harry, az ötméteres jóskrokodil. A hét és fél mázsás hüllő több perc mérlegelés után döntött: azt a csirkét kapta be, amelyen Julia Gillard fotója volt, nem pedig azt a szárnyast, amelyről Tony Abbott, az ellenzék vezetője tekintett rá.
 
A 45 éves Harry jó jós, legalábbis eltalálta, hogy a labdarúgó világbajnokság döntőjét Spanyolország nyeri, nem pedig Hollandia. Igaz, ezt Paul, a német jóspolip is megjövendölte.

A Sydney Morning Herald című ausztrál lap saját jósa, Cassandra polip szintén Gillardot jövendöli győztesként.
Politológusok és felmérések szerint szinte fej-fej melletti az állás, kicsit Gillard vezet.

Szólj hozzá!

2010.08.12.
14:21

Írta: Hirborze

Több tucat birkán hajtott át

Csaknem egy teljes birkanyájat kiirtott autójával egy gyorshajtó Macedóniában. A férfi a megengedett sebesség kétszeresével haladt, amikor az állatoknak ment. A balesetben legalább 30 birka pusztult el.

 

 

 

 
Az 53 éves sofőr sérülés nélkül úszta meg a karambolt. A rendőrség az autóson kívül megbünteti a birkapásztort is, amiért az úton terelte az állatokat.

 

Szólj hozzá!

2010.08.12.
14:16

Írta: Hirborze

Akiket Adolf Hitlernek, Ária Nemzetnek és Hinlernek hívnak!

Nem nevelheti tovább a gyerekeit az az amerikai házaspár, aki náci neveket adott nekik. Állítólag nem ezért, hanem családon belüli erőszak miatt vették el tőlük a gyerekeket. Először 2008-ban kerültek a hírekbe, amikor egy szupermarket nem volt hajlandó Adolf Hitler feliratú tortát készíteni az akkor hároméves fiuknak. Akinek ez a keresztneve.

Szólj hozzá!

2010.08.10.
14:16

Írta: Hirborze

Nem kapott csirkeburgert, megverte a kiszolgálót

Csirkeburgert rendelt egy amerikai nő az egyik gyorsétteremben. Az őt kiszolgáló alkalmazott közölte vele, hogy a napnak abban a szakában azt nem készítenek. Erre a nő úgy megharagudott, hogy ütni kezdte a kiszolgálót. Hihetetlen felvételek.

 

Szólj hozzá!

2010.08.09.
11:57

Írta: Hirborze

33 millióba kerül a világ legdrágább cipője

33 millióba kerül a világ legdrágább cipője 100.000 fontért 100 évre szóló garanciát kapunk a gyémántokkal kirakott magassarkú aranyszandálra.

 

 

 

 

Az exkluzív, kézzel készített lábbelik várólistáján olyan brit celebritások szerepelnek, mint Victoria Beckham, Paris Hilton, vagy az X-Factor sztárja, Cheryl Cole. A műalkotásnak is beillő viselet elkészítése azonban közel 100 órát vesz igénybe. Előbb az aranylapokat kovácsolják az ötvösök a megfelelő formára, eztuán helyezik föl a 2200 apró kis gyémántdarabkát .

- A cipő az öltözet azon része, amelynek a nők többsége egyszerűen nem tud ellenálni. Ennek akartam a végletekig elvitt, luxusban fokozhatatlanul különleges darabjait elkészíteni. Így olyan műremeken csiszolhattam az arany- és gyémántműves tudásom, ami a célközönség szemében a legvonzóbb - mondta a különlegességek készítője, Michael Shellis a brit Sunday Mercury bulvárlapnak - és ha aki az én cipőmet viseli, annak garantáltan mindenki megnézi majd a lábait - tette hozzá az ötvös-divattervező, akinek remekeit a birminghami üzeletében értékesíti, de várólistája már így is népes. Hivatalosan nem erősítette meg az előjegyzett hírességek nevét, de nyilatkozata szerint Anglia legnevesebb hölgyeinek lábán látjuk majd viszont alkotásait.

Szólj hozzá!

2010.08.09.
00:59

Írta: Hirborze

A Google megszámolta a világ könyveit

A Google számításai szerint pontosan 129 864 880 könyv létezik a világon, ráadásul ebben az elképesztően magas számban az azonos témában kiadott különböző kiadások csak egy tételnek számítanak.

 

 

 

Egy pár napja megjelent bejegyzés szerint az amerikai informatikai vállalatnak a pontos számításhoz először azt kellett meghatároznia, hogy mit nevezzenek könyvnek. A milliárdnyi tétel közül a másodpéldányokat a metaadatok - azaz a könyvekhez kapcsoló lényeges információk - alapján szűrték ki. A leválogatás után maradt 600 millió egyedi tételből pedig keresőalgoritmusok segítségével választották ki a különböző című, de azonos témájú tételeket.

A keresési feltételek folyamatos finomításával a könyvek számára adott válasz mindig változik, a jelenlegi beállítás szerint mintegy 210 millió könyv lehet a világon. Ez a szám azonban még további pontosításra szorult, mert a könyvek közül ki kellett húzni 8 millió mikrofilmet, 4,5 millió hangfelvételt, 2 millió videót, továbbá 2 millió térképet.

Az egyéb kivételek eltávolításával a nyomtatott és könyv formában megjelent művek száma 146 millióra apadt. Ezek után már csak az ISBN-számok (International Standard Book Number), azaz a könyvek nemzetközi nyilvántartására szolgáló egyedi azonosító számok és az ehhez hasonló nyilvántartási rendszereket adatait kellett összevetni. Az egyezések kizárása után a Google szoftvermérnökei kimondták, hogy jelenleg 129 864 880 könyv létezik a világon.

Szólj hozzá!

2010.08.04.
11:45

Írta: Hirborze

Vígan szaladgál a kétlábú bárány

Megesett a kínai birkatenyésztő szíve az életrevaló kis torzszülöttön, ezért nem vágta le. Ma már ő a kedvenc, aki mindenhova utána szalad.

 

 

 

A kelet-kínai Sangdong tartományban élő Cui Jinxiu általában azonnal megöli a torzszülötteket, de ez a bárány lenyűgözte élni akarásával. "Annyira akart élni, hogy felállt a két lábára és elkezdett szopni. Nem hagyhattam, hogy meghaljon."

A 38 éves nő kézből etette a bárányt, amely ma már nagyon ragaszkodik hozzá és mindenhova követi.
 

"Lehet, hogy csak két lába van, de gyorsan jár és elég stabilan áll a lábán. Mindenhova követ és nincs szívem levágni. Végülis úgyis csak fele haszon lenne rajta" - tréfálkozott a gazdi.

Az állatorvos szerint a bárány vagy genetikai hiba miatt fogyatékos, vagy valamilyen mérgezés érte az anyját. 

"Ő nem bánja. Annyira barátságos természete van, szerintem nem is tudja, hogy fogyatékos" - tette hozzá Cui Jinxiu.
 

Szólj hozzá!

2010.08.02.
12:12

Írta: Hirborze

Védőhálót kap a San Franciscó-i Golden Gate-híd

Több évi halogatás után úgy tűnik, végre valóban védőhálót kap a San Franciscó-i Golden Gate-híd, hogy csökkentsék az öngyilkosságok számát.

 

 

 

 

 

A legendás híd több mint 70 éve vonzza a turistákat, de az öngyilkosokat is, akik a több mint 60 méteres mélységbe vetik magukat. Évente több tucatnyian ugranak le a hídról. A városi közlekedési felügyelet elkülönítette az első 5 millió dollárt a híd alatt 6 méterrel kifeszítendő acélháló létesítéséhez. A hatalmas hálót 3 évig fogják építeni, költsége 45 millió dollár lesz.

A San Francisco-öböl felett átívelő, 1937-ben átadott híd szinte mágnesként vonzza az öngyilkosokat. A 2,7 kilométer hosszú építményről eddig összesen mintegy 1300-an ugrottak le, vannak, akik kétezerre teszik az áldozatok számát. Ha egy ember egyedül és fényképezőgép nélkül sétál a hídon, ez az egyik legbiztosabb jele annak, hogy öngyilkosságra készülhet - mondta el Mary Currie, a hídfelügyelet szóvivője. A Golden Gate "öngyilkosbiztossá" tételére az utóbbi évtizedekben már több kísérlet történt, 2006-ban például biztonsági korlát felszereléséről döntöttek.

Az öngyilkosok elriasztására született tervek azonban az ellenzők miatt nem válhattak valóra. Sokak szerint a védőkorlát és -háló elcsúfítaná a csodálatos art deco stílusú hidat. Mások azzal érveltek, hogy a hatalmas összeget hasznosabb célokra is lehetne fordítani, és nem tudni, milyen hatással lenne a hídra a szélfogóként működő védőrendszer.

A Golden Gate-ről leugró öngyilkosok 120 kilométeres óránkénti sebességgel csapódnak a vízbe. Ha nem halnak szörnyet, vízbe fulladnak. Sok holttestet nem találnak meg, a cápák martalékává válik.

Szólj hozzá!

2010.07.30.
11:55

Írta: Hirborze

Szülinapi buli helyett halotti tor

Fel akarták köszönteni Tokió legidősebb emberét 111-ik születésnapja alkalmából, de kiderült, hogy már vagy 30 éve meghalt.

 

 

 

 

A férfi unokája nem akarta beengedni a házba a városi elöljárókat, ám azok gyanút fogtak, kihívták a rendőröket, és végül megtalálták az ágyban fekvő mumifikálódott holttestet.

A család korábban azt mondta mindenkinek, hogy az idős bácsi bezárkózott otthonába. Végül kiderült: azért nem értesítették a hatóságokat, hogy meghalt az idős férfi, hogy felvehessék a nyugdíját.

Szólj hozzá!

2010.07.30.
09:55

Írta: Hirborze

Kutyát szült egy macska

Egy grúziai kis faluban azt állítja egy nő, hogy a macskája megcáfolta a biológiát és egy kiskutyának adott életet.

 

 

 

 

 
Furcsa felfedezésre került sor egy kis grúziai faluban. Egy falubéli nő azt állítja, macskája kétnapos vajúdás után egy teljesen egészséges kutyát szült. A legfontosabb grúziai újságok által is említett eset a helybéliek érdeklődését is felkeltette, többen felkeresték szomszédjukat, hogy utánajárjanak az esetnek.

A macska egyébként valóban úgy viselkedik, mint aki most adott életet egy kölyöknek: vigyáz a kutyára és megeteti, ahányszor csak kell.

Hát nem tudom hogy ez igaz-e de mindenesetre a világ egyik legnagyobb hírtelevíziója is beszámolt a furcsa párosról.  

Itt a beszámoló:

 

Szólj hozzá!

2010.07.29.
12:23

Írta: Hirborze

A NAP FELVÉTELE:

Így örülnek a gólnak az őrült izlandiak! 

Szólj hozzá!

2010.07.28.
20:00

Írta: Hirborze

A világ legfiatalabb szólóhajósa útra kel

Elhárult a végső akadály az elől, hogy Laura Dekker világkörüli hajóútra induljon, miután szerdán úgy döntött a holland gyermekvédelmi hatóság: nem fellebbez a keddi bírósági döntés ellen, amely zöld utat adott a 14 éves lánynak.

 
 
 
 
 
 
"A bíróság világos döntést hozott, Laura szülei viselik a felelősséget lányukért, mi mindent megtettünk, amit tudtunk" - mondta a gyermekvédelem szóvivője.
 
A holland lány, illetve szülei hosszú, jogi csatározást folytattak, hogy Laura legyen a legfiatalabb, aki egyedül körbevitorlázza a Földet. A middleburgi bíróság kedden úgy döntött, hogy feloldja az utazást megakadályozó gyermekvédelmi felügyeletet. A hatóságok egy héttel ezelőtt kérelmezték, hogy 12 hónappal, jövő augusztusig hosszabbítsák meg a felügyeletet, a lány szociális és érzelmi biztonságára hivatkozva. A keddi ítélet azonban "visszahelyezte a gyermekért való felelősséget oda, ahová az tartozik: a szülőkhöz".

A lány családja tavaly augusztusban kezdte küzdelmét. Az akkor még 13 éves Laura októberben szeretett volna elindulni az útra. Bár szülei támogatták ebben, a holland gyermekvédelem úgy vélekedett, hogy az út nem jó ötlet, és jogi útra terelték az ügyet. A hatóságnak akkor sikerült elérnie, hogy gyermekvédelmi felügyelet alá helyezzék a lányt, megakadályozva ezzel, hogy elinduljon.

Laura Dekker a világ legfiatalabb szóló hajósaként szeretné körbevitorlázni a Földet. Ez jelenleg csak akkor válhatna valóra a szabályok szerint, ha szeptember 20-a, vagyis 15-ik születésnapja előtt vízre száll, és 2012. szeptember 20-a előtt visszatér, mert akkor már 17 éves lesz. Laura a keddi bírósági döntés után közölte: két héten belül elindul, a hajózási engedély megérkezéséig pedig gyakorol, Anglia és a kontinens között hajózik ide-oda.

A család ügyvédjének szerdai bejelentése szerint Laura az óceánon is tanulni akar, ezért regisztrált egy távoktatási programban, interneten kapja majd a tananyagokat. Az érvényes rekordot a legfiatalabb szólóhajós kategóriában Jessica Watson tartja. A Laura Dekkernél csaknem két évvel idősebb ausztrál lány tizenhetedik születésnapján, májusban ért haza, miután segítség nélkül körbehajózta a Földet.

Forrás: Független Hírügynökség

Szólj hozzá!

2010.07.28.
12:14

Írta: Hirborze

A mobilok koszosabbak, mint a WC-k lehúzói

Egy-egy készüléken akár tizennyolcszor (!) annyi baktérium is élhet, mint egy nyilvános férfi mosdó öblítő csapján.
Egy brit fogyasztóvédelmi szervezet által rendelt felmérés készítői olyan mobilokat is találtak, amelyeken a székletből származó baktériumok koncentrációja olyan magas volt, hogy bárki gyomorpanaszokat szerezhetett, aki kézbe vette.

A felmérés azt bizonyítja, hogy a mobilok felszínén könnyen elszaporodhatnak a baktériumok. Ezek többnyire nem veszélyesek, de a telefon akár komoly kórokozók táptalaja is lehet. A mobilok ráadásul kézről kézre járnak, például amikor a bennük tárolt fotókat mutogatjuk.

A brit fogyasztóvédők javaslata: tessék időnként egy alkoholos ronggyal megtisztítani a mobilt!

Megosztás

Szólj hozzá!

2010.07.28.
12:02

Írta: Hirborze

Aki népszerű, tovább él

Amerikai kutatók szerint azok, akiknek sok barátjuk és szeretetteljes családjuk van, tovább élnek, mint mások.

 

 

 


Az egészséges társadalmi kapcsolatok - rokonokkal, barátokkal, szomszédokkal vagy munkatársakkal - jelentősen növelhetik az életkilátásokat.

A remete életmód viszont éppen olyan egészségtelen , mint napi 15 cigit elszívni, vagy rendszeresen alkoholt fogyasztani és akár kétszer olyan káros is lehet, mint elhízni.

Julianne Holt-Lunstad professzor, a Brigham Young Egyetem (Utah) pszichológia tanszékéről, a kutatás vezetője azt mondja, az egészségügyi szervezetek és a közvélemény még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a szociális kapcsolatok hiánya kockázati tényező.

A kutatók 148 olyan korábbi felmérés adatait dolgozták fel, amelyekben a megkérdezett emberek társadalmi kapcsolatait térképezték fel és egészségügyi történetét követték nyomot átlagosan hét és fél éven át.

Timothy Smith professzor, a tanulmány társszerzője azt mondja, nem csak az idősek számára fontos, hogy ne maradjanak egyedül. A jó kapcsolatrendszer minden életkorban fontos és nem csak lélektani, hanem fiziológiai szempontból is.

Megosztás

Szólj hozzá!

2010.07.27.
12:16

Írta: Hirborze

Sokan halálra ülik magukat

Sokkal korábban fejezi be életét az, aki szabad idejében napi hat óránál többet tölt üldögéléssel, mint az, akik három óránál kevesebbet ül naponta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A remélhetőleg sokakat talpra állító tudományos eredményt az American Journal of Epidemiology közölte.

Az amerikai rákkutatók évtizedek óta hatalmas tanulmányokat folytatnak a rosszindulatú daganatos betegségek kutatására. A rák megelőzése érdekében elindított vizsgálat egymillió felnőtt önkéntes részvételével kezdődött, majd 1982-től indult a II. vizsgálat, melyben a táplálkozás, az életmód és a daganatos megbetegedések megjelenése közötti összefüggéseket igyekeztek tisztázni.

Az utóbbi tanulmány résztvevői nem csak a szokásos, egészségügyi kérdésekre - dohányzás, táplálkozás, alkohol fogyasztás - válaszoltak, hanem volt olyan kérdés is, amely azt firtatta, hogy "az utolsó évben a munkahelyén eltöltött időn kívül, szabad idejében naponta átlagosan hány órát üldögélt (tv-nézés, olvasás, kötögetés stb.) közben.

Alpa V. Patel és munkatársai 14 esztendő megfigyelési idő után most több mint 120 ezer amerikai felnőtt adatait elemezték. Ezek 50-74 évesek voltak, amikor beléptek a tudományos programba. A megfigyelés kezdetén végzett vizsgálatok szerint valamennyien egészségesek voltak.
A kutatók figyelembe vették a rosszindulatú daganatok és a szív- és érrendszeri betegségek ismert kockázati tényezőit - dohányzás, testsúly, vérkoleszterin, testmozgás - és ezt követően azt nézték, hogy van-e különbség azok halálozásában, akik szabad idejükben naponta hat óránál többet üldögéltek, azokéhoz képest, akik három óránál kevesebbet töltöttek ülő testhelyzetben.

A 14 éves megfigyelési idő során a sokat üldögélő nők halálozása 40 százalékkal nagyobb volt, mint a keveset ülőké, a férfiaknál ez a különbség 20 százaléknyinak bizonyult. A sok ülés még veszélyesebb, ha a fönnmaradó időben kevés mozgással párosul. A sokat üldögélő, minimálisan mozgó nők halálozása 94 százalékkal volt nagyobb, mint az aktívabb hölgyeké.

A legkevesebbet mozgó férfiak halálozási aránya 48 százalékkal növekedett. A rendszeres testmozgás hiányának ismert egészségügyi fontossága mellett a kutatócsoport önmagában is veszélyesnek találta a sok ülést. Az üldögélés főleg a szív- és érrendszeri halálozást növelte, de többen haltak meg rák következtében is.
 

Megosztás

Szólj hozzá!

2010.07.26.
14:07

Írta: Hirborze

19 halott és 350 sebesült a Love Parade-en

19 halott , 350 sebesült ez a számokban az idei Love Parade.Továbbra is értetlenül állnak Németországban a Love Parade-on történt tragédia felett. Duisburgban 19-en haltak meg, miután pánik tört ki a tömegben.


1 komment

2010.07.26.
13:05

Írta: Hirborze

Újból hódít a fecske fürdőnadrág!

Image 1 for 'Celebrity men in their speedos' galleryÚjból hódít a fecske fürdőnadrág a sztárok körében! Rod Stewart,Giorgio Armani,Chris Rea Michael Schumacher,Jack Nicholson,Diego Maradona,Prince William,David Beckham csak pár név akik még ma is bevállalják a fecskét.  A fecske az a típusú fürdőnadrág, melynek viseléséhez vagy nagy bátorság kell, vagy hibátlan alak.


 


 

 

 

 

1 komment

2010.07.26.
11:17

Írta: Hirborze

Elnyelte a Föld a pirosnál várakozó autóst

Elnyelte a Föld a pirosnál várakozó autóst
Csodával határos módon menekült meg egy autó sofőrje. A járművet egyszerűen elnyelte a föld miközben a piros lámpánál várakozott. Az úttest beszakadt és az autó egy hat méter mély gödörbe zuhant. Hatalmas szerencséje volt, hogy élve maradt annak az autósnak, aki egy piros lámpánál várakozott az Egyesült Államokban, amikor beszakadt alatta a föld.
 

 

 

A fekete Cadillac és a sofőrje egy hat méter mély árokba zuhant bele. A járókelőknek kezdetben tátva maradt a szája a csodálkozástól, majd a sofőr segítségére siettek. Az autó vezetőjét ők húzták ki a járműből, aki a zuhanás következtében az eszméletét vesztette, ám nem sérült meg súlyosan.

A lyuk feltehetően a balesetet megelőző több napig tartó esőzés miatt keletkezett. A Cadillac sofőrje mikor magához tért azt mondta csupán arra emlékszik, hogy zuhant és beverte a fejét.
 

Fotó: MTI
 

Szólj hozzá!