2010.02.12.
23:51

Írta: Hirborze

Huszonkét ember kivégzését tervezte egy budapesti egyetemista

Nyilvános blogot vezetett az a 22 éves budapesti egyetemista, aki 22 emberrel akart végezni egy bevásárlóközpontban, vagy egy egyetemen. S. Ábel állítólag másfél éve készült tettére, és egy sportlövő tanfolyamra is beiratkozott.

 

 

 


Az egyetemista egy ehhez hasonló Parabellum típusú fegyverrel akart gyilkolni
Ezt a képet az internetről szedtem.

A 22 éves S. Ábel, aki sportlövőként egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyver tulajdonosa volt, azt tervezte, hogy egy fővárosi bevásárlóközpontban vagy saját egyetemén válogatás nélkül huszonkét embert kivégez, és erre a „mészárlásra" már tudatosan több mint másfél éve készült - mondta el Bodnár Zsolt, a BRFK bűnügyi igazgatója.

Az elmeszakértő által már megvizsgált férfi a szakértők szerint személyiségzavaros, de elfogása után részletes beismerő vallomást tett szándékáról, így elismerte, hogy „beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt", és e célból iratkozott be egy sportlövőklubba, ahol a pontlövészetet gyakorolta.

A fiatal blogot is vezetett, ahol versben írta le, hogy mit fog tenni. Ráadásul néhány ismerőse tudott S. Ábel rögeszméjéről, a rendőrség így jutott el hozzá.

1 komment

Címkék: merénylet

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr931753681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex58 2010.02.13. 08:37:42

Elképzelhető, hogy micsoda felháborodást váltott volna ki, ha végre is hajtja a terveit ez a dilis!
Szerencsére időben lépett a rendőrség,így most megint lehetőség nyílt arra, hogy tényleg történjen valami a szigorítás irányába. Mondjuk a pécsi lövöldözés után is megtehették volna, de úgy látszik még mindig alszanak az illetékesek.

Őszintén szólva : mi értelme van annak, hogy sportlövészet címén fegyvertartási engedélyeket adnak ki, főleg úgy hogy a fegyvert haza is vihetik ? Ez nem más mint kiskapu a fegyvermásiásoknak, meg mint a példa mutatja, a diliseknek is.

Apropó - nem kellene a fegyvertartási engedélyek kiadásáról az orvosokat is tájékoztatni ? Ha törvény alapján ez az információ kötelezően rajta lenne a kartonon, az orvos időben jelezhetné a hatóságoknak, ha valakinél pszichiátriai problémákat észlel.
süti beállítások módosítása