2010.02.26.
23:11

Írta: Hirborze

Havi 8,6 milliót keresett tavaly Gyurcsány

A vagyonnyilatkozatok szerint Gyurcsányék napi 206 ezerből, Orbánék napi 20 ezerből gazdálkodtak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hiába a válságév szép summát kerestek tavaly is honatyáink! A parlamentben 87-en tavaly bruttó egymillió forint felett kerestek – külső állásokkal, cégpénzekkel együtt –, de a legszegényebbek sem panaszkodhatnak: ők legalább havi 394 ezer forintos bért kaptak – írta a HVG. Ezenfelül pedig szinte mindenki még a havi 116–487 ezer forintos nettó költségtérítést is felmarkolta.
 
Tavaly a legjobban Gyurcsány Ferenc volt kormányfő szedte meg magát, ő parlamenti fizetése mellett 100 millió forint osztalékot kapott a cégeiből. Így havi bruttó 8,6 milliót keresett – miniszterelnöki jövedelmét korábban jótékony célra ajánlotta fel.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke csak a középmezőnyben kapott helyet. A 634 ezer forintos bruttó keresetével – amihez még 162 ezer forint költségtérítést is kasszíroz – a 379 fős mezőnyben csak a 225. helyet szerezte meg. Ez azt jelenti, hogy havi nettó 595 ezerből gazdálkodhatott az Orbán család, vagyis napi 19 800 forintot költhettek, ha ezt a költségtérítéssel együtt számoljuk. Orbánéknak ugyanis a vagyonnyilatkozat szerint a politikusi kereseten kívül nincs más bevételük, ugyanis felesége egyetlen fillért sem ad a konyhapénzbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr641793654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása