2010.03.04.
21:26

Írta: Hirborze

Egyre kevesebbet sportolunk

A 15 éves és idősebb lakosság körében 1999 és 2009 között 56-ról 69 százalékra emelkedett azok aránya, akik semmilyen említésre méltó sporttevékenységet nem végeznek.
Ezzel párhuzamosan 25-ről 16 százalékra csökkent a többé-kevésbé rendszeresen, legalább havonta többször sportolók részaránya - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet nemzetközi kutatási eredményeiből.

 
 
 
 
A felmérésben megállapítják: a tanulók és egyben 18 éven aluliak körében a legmagasabb a sportolással töltött idő aránya. Ugyanakkor a fiatal középkorúak körében már rendkívül alacsony a mozgás iránti igény, míg a 60 év feletti korosztályban a legritkább a sportolók aránya.

Nemzetközi viszonylatban - 6 nyugat-európai és 3 régiós ország adatait vizsgálva - a magyar 13 évesnél idősebb városi lakosság az észak- és nyugat-európai országok adatihoz képest havi átlagban jelentősen kevesebbet mozog. Régiós viszonylatban és a fejlettebb dél-európai országokhoz képest viszont nem töltünk jelentősen kevesebb időt testmozgással - derül ki a GfK Roper Riport eredményeiből.

FORRÁS: MTI 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr311809957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása