2010.04.06.
17:59

Írta: Hirborze

Csaló orvos kése alá feküdtek nők Dubaiban

A férfi neves plasztikai sebésznek adta ki magát
Őrizetbe vettek egy férfit Dubaiban azzal a váddal, hogy egy felkapott amerikai plasztikai sebésznek adta ki magát, és megoperált több nőt, akiket rendkívül kedvező árakkal csábított magához. A 69 éves férfinak van doktori diplomája, de általános orvosként praktizált, a plasztikai sebészetre nem volt engedélye.
 
 
 
 
 
 
A Gulf News című angol nyelvű lap szerint a szélhámos orvos a saját villájában műtötte meg a nőket, akiknél súlyos komplikációk léptek fel később. A férfi a neves amerikai plasztikai sebész, Dr. Steven Hopping nevét használva lépett kapcsolatba a páciensekkel. Hopping felkapott orvos Amerikában, újságok, magazinok rendszeres szereplője, és korábban az amerikai plasztikai sebészek társaságának elnöke is volt.

A hatóságok szerint a 69 éves orvos zsírleszívásos műtéteket végzett a villájában primitív körülmények között. "Jellemző, hogy nem voltak megfelelő berendezései, eszközei, és az eltávolított zsírt egy konyhai fazékba tette"- mondta a lapnak dr. Dzsihan Qadir, Dubai egyik ismert vezető plasztikai sebésze.

Quadir szerint a szélhámos az után bukott le, hogy egyik páciensének valami gyanús lett, és elküldte a szélhámos névjegykártyáját a valódi Hopping-nak és a mellékelt levélben rákérdezett: "Valóban Ön az?" A harvardi végzettségű Hopping természetesen feljelentést tett. Quadir azt állította, hogy a nők többsége tudta: nem képesített plasztikai sebész a csaló, de belementek az operációba, mert csak 136 dollárt kért.

Az arabnyelvű média, az Emarat al-Youm szerint a csaló neve Steven Moose. Az igazi Hopping interjút adott az Emarat al-Youm-nak Washingtonból, és abba azt mondta, hogy a csaló "Dubaiba ment, hogy folytassa illegális tevékenységét." Mindez arra utal, hogy a szélhámos amerikai állampolgár.

Állítólag a csaló orvos neve 2008 óta rajta van a legkeresettebb bűnözők Interpol-listáján. Egyszer őrizetbe vették az Egyesült Államoknak, majd kiadták az Egyesült Arab Emírségeknek.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr821899509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása