2010.05.09.
17:05

Írta: Hirborze

Vasárnap estére ismét ideér a hamufelhő

Vasárnap estére várják a meteorológusok, hogy az izlandi vulkán hamufelhőjének újabb hulláma elérje az országot. A HungaroControl nem tervezi a légiforgalom korlátozását. A Ferihegyi repülőtér 8 induló, illetve 8 érkező járatát törölte a hamufelhő miatt.

 

 


Várhatóan vasárnap estére éri el délnyugat felől Magyarországot az izlandi vulkán hamufelhője - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese. Az előrejelzések szerint a szennyezés hétfőn napközben szétoszlik a magyar légtérben. A szakemberek egyelőre nem számolnak azzal, hogy újabb jelentős hamumennyiség érkezik az ország területére.

A magyar légiforgalmat felügyelő HungaroContol Zrt. nem tervez korlátozásokat. Fehér Imre, a cég kommunikációs vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy folyamatosan elemzik a szélirányt, illetve a vulkán aktivitását, de a következő napokban nem számítanak arra, hogy a légiközlekedést korlátozni kellene.

A Ferihegyi repülőtér 8 érkező és 8 induló járatát törölte a vulkáni hamufelhő miatt. A törlések elsősorban a milánói, müncheni, bázeli és párizsi járatokat érintik.

A legfrissebb repülőtéri járatinformációk a www.bud.hu oldalon találhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr791986279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása