2010.06.02.
18:47

Írta: Hirborze

Kivonul Magyarországról a Sony

A Sony bejelentette, hogy megszünteti a gyártási tevékenységét Magyarországon és Malajziába települ át. A cég bluray- és dvd-lejátszókat gyártott itthon. A december végi gyárbezárás 540 embert érint.

A Sony Hungária ma bejelentette, hogy a Sony Corporation globális üzleti jövedelmezőség- és gyártáshatékonyság-javítási programjának részeként, megszünteti a termelést magyarországi gyártóbázisán, Gödöllőn. A vállalat közép- és délkelet-európai kereskedelmi tevékenysége a Sony holdingvállalatán keresztül továbbra is Magyarországon marad.

Az 1996-ban megalapított Sony Hungária bluray-lejátszókat és dvd-felvevőket gyárt december végéig. A vállalat gyártó tevékenysége 2010. decemberében szűnik meg és a Sony a gyártást malajziai gyárába, Kuala Lumpurba telepíti át. A gyártó tevékenység összevonásával és hatékonyabbá tételével a Sony célul tűzte ki, hogy megnöveli bluray-lejátszó és dvd-felvevő üzletágának versenyképességét és jövedelmezőségét. A cég abban bízik, hogy ha egy helyre vonja össze tevékenységét, akkor versenyképesebben tudja gyártani a termékeket.

Nem ez az első gyárbezárás az utóbbi években, a közelmúltban több hasonló bejelentés is volt. A Sony elnöke két éve jelentett be egy racionalizálási folyamatot, az átvilágítási folyamat alatt azt vizsgálják, hogy melyik gyár milyen hatékonysággal működik – magyarázta az Indexnek Németh Sándor, a cég kommunikációs tanácsadója. A cégnek több országban van hasonló gyára, de azok sorsáról még nem tudni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr802051547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása