2010.07.21.
12:35

Írta: Hirborze

Egy fedél alatt 200 macskával

Egy hatvanéves svéd nő három családtagjával és 191 macskával osztotta meg Stockholm egyik elővárosában lévő otthonát - közölte kedden az Aftonbladet című svéd lap. A stockholmi szociális szolgálat szerint a majdnem kétszáz macskával teli ház szörnyű állapotban volt, és szinte levegőt sem lehetet venni az ott terjengő bűz miatt.

 


 

Mindenhol macskák voltak: az asztalokon, polcokon és az ablaknyílásokban, a házat macskalom borította - írta az Aftonbladet, a stockholmi szociális szolgálat egyik állatorvosára hivatkozva. Marie Lundin a lapnak nyilatkozva elmondta, olyan erős ammóniaszag volt a házban, hogy nem lehetett rendesen lélegezni.

A házban talált macskák nagy része ráadásul beteg volt vagy különböző sérülésektől szenvedett. A lap cikke szerint 173 macskát a helyszínen el kellett altatni, és csak 18-at hagytak életben, ezeket állatmenhelyeken helyezték el.

A szociális szolgálat egyik munkatársa közölte, hogy család csak jót akart. „Az ilyen emberek igazi állatszeretők, jószívűek, és azt gondolják, hogy gondját tudják viselni az állatoknak, de mi ezzel nem értünk egyet” - mondta Karina Burlin.

A szociális szolgálatnak már voltak hasonló esetei túlságosan állatbarát svédekkel. Az Aftonbladet cikke szerint 2007-ben egy stockholmi nőhöz kellett kivonulniuk, aki egyszobás lakásában 11 hattyúval élt együtt, valamint egy férfihoz, aki 21 kutyával osztotta meg Gaevle városában lévő háromszobás otthonát.

Forrás: AFP / Független Hírügynökség
 
A kép illusztráció!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr902165914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása