2010.05.27.
17:39

Írta: Hirborze

Minden 3. percben közösségi oldalakat bújunk

A 15-24 évesek 80 százaléka, vagyis 1,2 millió fiatal legalább havonta vagy annál többször használja az internetet - derül ki az Ipsos-GfK Nemzeti Médiaanalízis kutatásából. Az érintett korcsoport az összes 15 év feletti internetező csaknem 30 százalékát teszi ki, akik főleg játékra és letöltésekre használják a világhálót. Emellett a közösségi és videómegosztó site-okon töltik el idejük egyharmadát - derül ki a felmérésből.

 

 

 

A 15-24 évesek az átlagos 57 százaléknál valamivel nagyobb arányban (65 százalék) vannak ugyan jelen az e-kereskedelmi oldalakon, az itt eltöltött idejük azonban kevesebb, mint fele az átlagosnak (50 perc/hónap). Hasonló trendet figyelhetünk meg az online játékok területén is.

A fiatalok egyébként csaknem 6 órával kevesebbet töltenek online (48,6 óra), mint az átlag (54,6 óra), de ezen belül jelentős eltérések láthatóak. Lényegesen több időt töltenek például videómegosztókon és közösségi site-okon, míg hírek olvasásával, társkereséssel és felnőtt tartalmak böngészésével jóval kevesebbet. Az adatok alapján a 15-24 évesek a közösségi és videómegosztó site-okon töltik el online idejük egyharmadát - derül ki a felmérésből.

Forrás: Független Hírügynökség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr852035996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása