2010.06.09.
20:35

Írta: Hirborze

A férfi plusz izmokat, a nő mínusz kilókat akar

A GfK Hungária szerdán közzétett felmérése szerint a férfiak hajlamosak sötétebben látni saját párkapcsolatukat egy-egy könnyebb flört után, míg a nőknél egy harmadik érkezése inkább megerősíti a kötődést.

 

 

 

 

 

 

A felmérés kitér a férfiak és a nők humorérzékére, illetve tisztálkodási idejére is; eszerint a nők a kifinomultabb humort kedvelik, és egyáltalán nem zuhanyoznak tovább, mint a férfiak.

A férfiak és nők tisztálkodási ideje között egyáltalán nem olyan nagy a különbség, mint azt sokan hiszik. Ugyanis a nők 71 százaléka 10 percnél, 26 százaléka pedig 5 percnél is kevesebb időt tölt a zuhany alatt. Ezek az arányok alig maradnak el a férfiakétól: az erősebbik nem 75 százaléka kevesebb, mint 10 percig, 30 százaléka pedig 5 percnél rövidebb ideig zuhanyozik. Az adatok szerint a nők és a férfiak átlagosan 10 percet töltenek a zuhany alatt; a különbség alig 39 másodperc.

A férfiak egyik legnagyobb szívfájdalma saját külsejükkel kapcsolatban, hogy nem találják magukat elég izmosnak. A megkérdezett férfiak többsége átlagosan 13 kilós plusz izomzatot szeretne. Ugyanez a hölgyek esetében mínusz 10 kilogramm körüli fogyást jelent.

Ami a humort illeti, a kutatás szerint a két nem eltérően értelmezi a viccet, sőt az elvárásaik is teljesen mások, ha egy poénról van szó. A nők jobban reagálnak a szójátékra és a narratívára, mint a helyzetkomikumra, illetve valamivel később reagálnak a képekre, viszont jobban is élvezik a csattanókat. A felmérés alapján a nők a kifinomultabb humort kedvelik, és összetettebb agyi funkciókat használnak az egyes viccek feldolgozásához a Gfk szerint.

Nagy a különbség a két nem között a vásárlások döntési folyamataiban is. A nők sok esetben elsősorban a kinézetre, a dizájnra fókuszálnak, míg a férfiak a műszaki adatok alapján döntenek. Többnyire mindenki tudja, hogy a háztartásokban jellemzően vasalót, porszívót vagy mosógépet inkább a nők, TV-t vagy hifit pedig a férfiak vesznek. Az erre fordított összegről azonban közösen döntenek a párok - áll a felmérésben.

Forrás: Független Hírügynökség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr992069884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása