2010.06.27.
18:26

Írta: Hirborze

Vuvuzela láz az egész világon!

A világon most már mindenki ismeri a Vuvuzelát. Az idegesítő zulu hangszert nem tiltotta be a FIFA, nem szűrik ki a tévék de lassan a futball játékosokat sem zavarja. A bantu és zulu törzsek körében is népszerű hangszerből a kilencvenes években lett szurkolói unaloműző, leginkább azért mert Afrikában amúgy sem szokásos a hajtépve szrukolás, meg a hullámzás, valamivel pedig azért el kell ütni azt a kilencven percet.

 


















A Masincedance Sport nevű cégnek köszönhetjük, hogy egy megállás nélkül zümmögő méhraj költözött a tévékbe: ez a sportszergyártó dobta 2001-ben piacra az első műanyag vuvuzelát, bantu nyelven lepatatát, amivel a drágább pléhkürtök után minden dél-afrikai focirajongó számára elérhetővé vált a 120 decibeles zajkeltés öröme.

Köszönjük szépen Masincedance Sport !

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr272113997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása