2010.02.13.
12:50

Írta: Hirborze

Egy kis sport: Fellobbant az olimpiai láng

The Olympic cauldron is seen after it was lit by hockey player Wayne Gretzky during the opening ceremony for the Vancouver 2010 Olympics in Vancouver, British Columbia, Friday, Feb. 12, 2010. (AP Photo/Gerry Broome)

A kanadai főkormányzó hivatalos megnyitójával és az olimpiai láng fellobbanásával helyi idő szerint péntek este megkezdődött a XXI. téli olimpiai játékok versenysorozata Vancouverben. A kanadai nagyvárosban tartott színpompás nyitóünnepséget azonban beárnyékolta a néhány órával korábban, edzés közben elhunyt grúz szánkós tragédiája. A grúziai olimpiai küldöttség tagjai a haláleset ellenére részt vettek a bevonulási ceremónián, karjukon és zászlójukon fekete szalaggal tisztelegve a 21 éves sportoló előtt. A vancouveri BC Place stadionban tartott nyitóünnepség kezdetén a mintegy 60 ezer néző bepillantást nyerhetett Kanada múltjába és jelenébe, az ország őslakosainak segítségével. Nem maradtak el persze az ünnepségről a sztárok sem, mások mellett fellépett Bryan Adams, Nelly Furtado és k.d. lang is.
 

Aboriginal people of Canada perform during the opening ceremony for the Vancouver 2010 Olympics in Vancouver, British Columbia, Friday, Feb. 12, 2010. (AP Photo/Mark J. Terrill)






















KÉPEK: 
AP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr781754530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása