2010.07.28.
12:02

Írta: Hirborze

Aki népszerű, tovább él

Amerikai kutatók szerint azok, akiknek sok barátjuk és szeretetteljes családjuk van, tovább élnek, mint mások.

 

 

 


Az egészséges társadalmi kapcsolatok - rokonokkal, barátokkal, szomszédokkal vagy munkatársakkal - jelentősen növelhetik az életkilátásokat.

A remete életmód viszont éppen olyan egészségtelen , mint napi 15 cigit elszívni, vagy rendszeresen alkoholt fogyasztani és akár kétszer olyan káros is lehet, mint elhízni.

Julianne Holt-Lunstad professzor, a Brigham Young Egyetem (Utah) pszichológia tanszékéről, a kutatás vezetője azt mondja, az egészségügyi szervezetek és a közvélemény még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a szociális kapcsolatok hiánya kockázati tényező.

A kutatók 148 olyan korábbi felmérés adatait dolgozták fel, amelyekben a megkérdezett emberek társadalmi kapcsolatait térképezték fel és egészségügyi történetét követték nyomot átlagosan hét és fél éven át.

Timothy Smith professzor, a tanulmány társszerzője azt mondja, nem csak az idősek számára fontos, hogy ne maradjanak egyedül. A jó kapcsolatrendszer minden életkorban fontos és nem csak lélektani, hanem fiziológiai szempontból is.

Megosztás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr1002181958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása