2010.02.13.
14:00

Írta: Hirborze

Meghalt egy grúz szánkós

 
Nodar Kumaritashvili of Georgia is seen being given chest compressions and mouth-to-mouth resuscitation after crashing during a training run for the men's singles luge at the Vancouver 2010 Olympics in Whistler, British Columbia, Friday, Feb. 12, 2010.Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították kórházba a grúz olimpiai csapat tagját, a 21 éves Nodar Kumaritashvilit, miután pénteken kirepült a szánkópályáról és egy oszlopnak csapódott a hivatalos edzés utolsó fordulója során. Az életét a gyors beavatkozás ellenére sem tudták megmenteni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
A pénteki edzésen egyébként borult a 2002-es és a 2006-os olimpiai aranyérmes, a férfi egyéni szánkó idei esélyese, Armin Zöggeler is. A 36 éves olasz versenyzőnek azonban nem esett komolyabb baja.

Szerdán több karambol, borulás volt a női szánkózók edzésén is. Violeta Stramaturaru néhány percig öntudatlan állapotban volt, de aztán magához tért. A román sportolót végül kórházba vitték. A vancouveri szánkópályát a versenyzők a világ egyik legveszélyesebb katlanának tartják.

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

VIDEÓ FORRÁS: CBS News


Watch CBS News Videos Online

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr201754703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása