2010.02.18.
19:19

Írta: Hirborze

Biztonságosabbá vált a repülés

Jelentősen biztonságosabbá vált a repülés az utóbbi tíz évben - derült ki a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) csütörtöki tájékoztatásából.

A kanadai Montrealban székelő szervezet szerint tavaly 1,4 millió, nyugati géppel megtett légi útra átlagosan egy baleset jutott. Ez a 2000-höz képest 36 százalékos javulást jelent.


Ezzel a 2009-es év a repülés történetének második legbiztonságosabb esztendeje lett, ennél jobbak csak 2006-ban voltak a statisztikák. Tavaly nyugati gyártmányú repülőgépeken összesen 685 utas vesztette életét, ami ugyan 183 fővel több a 2008-ban meghaltak számánál, a forgalom arányait is tekintve viszont egyértelműen biztonságosabb légi közlekedést jelez.

FORRÁS: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr601771326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása