2010.02.18.
18:20

Írta: Hirborze

Mintegy százezer ember szerencsejáték-függő

A felnőtt magyar lakosság 1,2 százaléka, azaz mintegy százezer ember szerencsejáték-függő - ismertette A játékszenvedély és felelős játékszervezés című kutatás egyik megállapítását Somorai László csütörtökön Budapesten; a Szerencsejáték Zrt. szóvivője azt mondta, hogy nem a társaság játékai számítanak a függőség szempontjából magas kockázatúnak.





A szerencsejáték-függőség magyarországi helyzetéről az Ipsos Véleménykutató Zrt. végzett felmérést a Szerencsejáték Zrt. megbízásából. Az országos vizsgálat során tízezer embert kérdeztek meg a játékfüggőség társadalmi és egyéni kockázatairól.

Az internetet használók fokozott veszélynek vannak kitéve, mert ezeken a játékokon a pénz ténylegesen nem jelenik meg, ez pedig felelőtlenebbé teszi az embert a költésben, felerősíti a kockázatot.

FORRÁS: MTI 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr201771161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása