2010.02.21.
22:45

Írta: Hirborze

Weboldal tolvajoknak?

Egy holland fejlesztő a PleaseRobMe azaz a Raboljon ki, kérem! kissé szatirikus címet adta annak a honlapjának, amelyen a Twitter, és az ehhez hasonló, helyzetmeghatározó szolgáltatással egybekötött közösségi portálok, alkalmazások veszélyeire hívja fel a figyelmet.



A http://pleaserobme.com című oldalon azon felhasználók lakásait tüntetik fel, akik óvatlan módon pontosan megmutatják, hogy éppen merre és otthonuktól milyen messzire járnak.

Az oldal a Foursquare nevű online játék információin alapul, amelyben a játékosoknak a valódi tartózkodási helyüket is meg kell adniuk. A pontos koordinátákat pedig a Twitteren is közzé lehet tenni.

Az internetes biztonsággal foglalkozó szakemberek már régóta arra ösztönöznek minden Facebook-, Twitter- és más közösségiportál-használót, hogy gondolkozzanak el, mielőtt személyes információkkal töltik fel adatlapjukat.

A netes szolgáltatások összekapcsolását, mint például a Google levelező rendszerének közösségiportál-funkciókkal való felruházását már a jogvédő szervezetek is aggályosnak tartják. A mobilinternet és a GPS-es helyzetmeghatározó rendszerrel felszerelt eszközök terjedésével pedig ma már méteres pontossággal megmutatható, hogy ki, mikor, mit, és honnan töltött fel az internetre.

Forrás: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr131779611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása