2010.02.24.
16:08

Írta: Hirborze

Nemzetközi csúcstalálkozó és óriási dugó

A közös energiapolitikáról tárgyal több közép-európai és balkáni ország vezetője a fővárosban, a találkozó péntekig tart. A delegációk miatt lezárták a pesti alsó rakpartot és több belvárosi utcát is. Ezért autóval szinte lehetetlen közlekedni a belvárosban.

 

 

 

Az elmúlt évek rávilágítottak arra, hogy az "örökölt" kelet-nyugati olaj- és gázvezetékek nem nyújtanak kellő energiabiztonságot az európai országok számára, ezért fontos, hogy a Nabucco és a Déli-áramlat vezetékek mihamarabb megépüljenek - mondta korábban a magyar külügyminiszter. Ez adja a V4-ek csúcstalálkozójának fő témáját, illetve tárgyalnak majd az államok közötti vezetékek összekapcsolásának lehetőségéről is. A megbeszélésen a visegrádi országokon kívül részt vesznek Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia, Románia és Bulgária vezető politikusai, valamint az Egyesült Államok és a Nemzetközi Energia Ügynökség képviselői is - tette hozzá.
 

Forrás: RTL Híradó - Független Hírügynökség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr51787007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása