2010.02.28.
20:33

Írta: Hirborze

Több mint egymillió néző látta Magyarországon az Avatart

 

 















Az Avatar hazai nézőszáma a hét végén elérte az egymilliót. Az InterCom közleménye szerint James Cameron minden rekordot megdöntő filmje újabb mérföldkövet lépett át Magyarországon: szombaton megvásárolták rá az egymilliomodik mozijegyet. Az utóbbi kilenc évben nem volt film, amelyre egymilliónál több néző lett volna kíváncsi a magyar mozikban: utoljára a 2001-ben bemutatott Harry Potter sorozat első részének sikerült elérnie ezt a számot.

A 3D-s sci-fi itthon már január 25-én átlépte az eddig megdönthetetlennek hitt egymilliárd forintos bevételi határt, a február 27-éig megváltott 1 006 059 mozijegy pedig 1,446 milliárd forintos bevételt eredményezett a jegypénztárakban. Ez csaknem duplája a toplista második helyén álló, tavaly nyáron bemutatott, minden idők legsikeresebb animációs filmje, a Jégkorszak 3 összbevételének (773 millió forint).

Az összesen 51 moziteremben (31 helyen hagyományos kópiáról, 19 teremben digitális 3D változatban, illetve az IMAX-ban) vetített alkotást 11. hete játsszák Magyarországon, és a nézői érdeklődés alig csökken iránta.

Az eladott egymillió mozijegy még egy ok, amiért a Pandora bolygón játszódó, forradalmi technikával készült Avatar már biztosan bekerül a hazai filmforgalmazás történetébe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr541798087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása