2010.03.09.
15:10

Írta: Hirborze

Már a növények is tévéznek

Jonathon Keats konceptuális művész egy kiállítás keretében létrehozott egy olyan tévécsatornát, amely növényeknek szól.

 

 

 

 

 

Egy amerikai konceptuális művész, Jonathon Keats egy New York-i kiállítóteremben tévészobát rendezett be - növényeknek. A padlón különféle konyhakerti növények hevernek, amelyek - a művész elgondolása szerint - a plafonon elhelyezett tévéket nézik. Az adás gyakorlatilag egy (Olaszországban felvett) égbolt képéből áll, amely a napszaknak megfelelően sötétedik, illetve világosodik. Keats a látogatókat is arra biztatja, hogy vigyék magukkal szobanövényeiket a kiállításra, elvégre nekik is kijár egy kis szórakozás.

A művész a New Yorker magazinnak elmondta, a kiállítás egy korábbi ötlet hozadéka, amikor is növények számára forgatott pornófilmet: felvette, amint a méhek beporoznak pár virágot. Keats azelőtt is felhívta már magára a figyelmet pár érdekes kísérlettel: többek között mobil-csengőhangot készített John Cage 4'33" című darabjából - amely nem más, mint 4 perc 33 másodpercnyi csend.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr81824073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása