2010.03.15.
21:13

Írta: Hirborze

Békés volt az ünnep a fővárosban

Orbán: Április 11-e a mi forradalmunk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Fotó: Hír24 - www.hirborze.lapunk.hu

Idén nem zavarták meg a március 15-i állami ünnepségeket Budapesten. Reggel, a zászlófelvonáskor mindössze pár ember kiabált, füttyögött, de aztán elmentek, a Múzeumkertben már ők sem hallatták hangjukat. A rendőri készültség is jóval kisebb volt, mint tavaly. Láthatóan kevesebb volt a kordon és rohamrendőr.

Bajnai Gordon érkezett meg elsőként a főméltóságok közül a zászlófelvonásra. Ez volt az első és egyben utolsó március 15-éje miniszterelnökként. Utána megérkezett az Országgyűlés elnöke és a köztársasági elnök is. Mint mindig, most is az államfő adott engedélyt a zászlófelvonásra, ezzel hivatalosan is megkezdődött a március 15-i állami ünnepségsorozat.

A ceremóniát az emberek a Földművelésügyi Minisztérium elöl, a kordonokon túl nézhették végig, ahová átvizsgáló kapun keresztül juthattak el. Egy kisebb csoport pedig fütyült és különböző kormányellenes rigmusokat skandált. A Nemzeti Múzeum elé viszont már nem mentek. Itt folytatódott az állami program.

A múzeum lépcsőin nemzeti színű szalagokból és esernyőkből álló díszlet segítségével teremtettek ünnepi hangulatot. A műsorra sokan voltak kíváncsiak. Megtelt a Múzeumkert és a Múzeum körút is. Akik messzebbre szorultak, azok kivetítőkön nézhették az előadást. Idén itt elmaradtak a vaskordonok, mindenki szabadon jöhetett-mehetett. Csak az autóknak raktak ki néhány szalagkordont az útra, hogy jelezzék, tilos a behajtás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr251842384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása