2010.03.16.
19:10

Írta: Hirborze

Szerdán érkezik Károly herceg és Kamilla

Megérkezett Lengyelországba a brit trónörökös és felesége hétfőn. Károly herceg és Kamilla kilencnapos közép-európai útja során szerdán Magyarországra is ellátogat.A walesi herceget és feleségét hétfőn délután a varsói elnöki palota kertjében fogadta Lech Kaczynski lengyel államfő és felesége, Maria Kaczynska.

 

 

 

 

A 61 éves Károly jószolgálati úton van, amelynek során három, volt szocialista országba látogat. Lengyelország után Magyarország, majd Csehország a következő állomások. Sólyom László magyar köztársasági elnöke meghívására március 17-e és 20- a között tesz hivatalos látogatást Magyarországon Károly és Kamilla. Az út célja, hogy a herceg erősítse Nagy-Britannia kapcsolatait a közép-európai nemzetekkel.

A brit trón várományosa, II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg fia 1948. november 14-én született. Kétszer házasodott. Első felesége Diána volt. Tizenegy évnyi házasság után elváltak. Két fiuk született, Vilmos herceg és Henrik herceg. Diana 1997. augusztus 31-én halt meg egy párizsi autóbalesetben. Károly második felesége Kamilla , aki 22 év házasság után 1995-ben vált el előző férjétől, Andrew Parker Bowles-tól. Kamilla viseli a cornwalli hercegné címet, mivel Károly egyben Cornwall hercege is. A walesi hercegné titulust, ami formailag megilletné, Kamilla az elhunyt Diána miatt nem vette fel.

Forrás: PL TVN/Független Hírügynökség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr371844985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása