2010.05.30.
11:44

Írta: Hirborze

Lélegzetelállító ugrás az Eiffel-toronyról

Világrekordot döntött szombaton Párizsban Taig Khris: a görkorcsolya világbajnok 12 és fél métert ugrott le az Eiffel-torony első emeleti rámpájáról, majd egy 25 méter magas úgynevezett negyedcsövön landolt.

 

 

 

 

 

A különleges teljesítményével a 34 éves Khris az amerikai Danny Way eddigi, 8,53 méteres rekordját döntötte meg. Az ugrás után a francia görkoris egy hatalmas matracon landolt. A becslések szerint a sportoló elérte a 100 kilométer per órás sebességet.

A görkorcsolyás szabadesés rekordjának megdöntése után Khris úgy nyilatkozott, hogy „sosem érzett ekkora adrenalinlöketet”. Hozzátette: teljesítményével arra akarta sarkallni az embereket, hogy „kövessék szenvedélyüket és álmaikat.”

Forrás: AFP/Független Hírügynökség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr602041885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása