2010.07.05.
00:57

Írta: Hirborze

Elolvadt a világ legnagyobb tortája

A Guinness-rekord valószínűleg sikerült, ám az édességkedvelők bánkódhatnak: a hatalmas hőség megolvasztotta a világ legnagyobb tortáját.
 
Az ehetetlenné vált süteményt trágyaként fogják felhasználni.
A 628 kilós tortatornyot 508 kiló lisztből, 350 tojásból és 15 kiló vajból készítette el a Gilles Stassart séf és Jean Bocabeille építész vezette cukrászok, építészek, mérnökök alkotta csapat azért, hogy bekerülhessenek a Guinness rekordok könyvébe.  A nem mindennapi gasztronómiai csodát csütörtökön mutatták be Párizsban egy építészeti központban, és azt tervezték, hogy vasárnapig mindenki a csodájára járhat a 7,82 méter magas süteménycsodának. Sajnos a francia fővárost elöntő hőhullámban már péntek estére megolvadt és instabillá vált a remekmű.
 
 
 
Szerencsére a Guinness rekordok helyi jegyzője még idejében odaért, hogy hitelesítse az alkotást.

Mivel egyre inkább a Pisai ferdetoronyhoz kezdett hasonlítani, elbontották, s vasárnap már csak néhány darabot láthatott belőle a nagyközönség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr422129866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása