2010.07.23.
13:54

Írta: Hirborze

Díszpolgár lett Spanyolországban Paul, a polip

Nagy kitüntetés érte a foci-vb-t megnyerő Spanyolországban a népszerű jóstehetséget, Pault, a polipot: az ország északnyugati részén található Carballino város díszpolgárává avatta a nyolckarút. A városi tanács egyhangúlag úgy döntött, hogy polgárai között szeretné tudni Pault - közölte a helyi sajtó kedden.

 



Az elismeréssel a polipfeldolgozásból élő galíciai település azt szeretné megköszönni Paulnak, hogy helyesen jósolta meg a világbajnokság döntőjének kimenetelét, Spanyolország győzelmét.

Csányi Vilmos vezető magyar etológus azonban azzal gyanúsítja a németországi Oberhausen óceanáriumának lakóját, hogy nem egyedül hozta meg döntéseit - írta a dpa német hírügynökség. "A polip okos állat, és képes problémák megoldására. Az emlékezete is jó, de azért jövőbe nem lát" - idézte Csányit az Origo hírportál.

A magyar viselkedéskutató szerint valószínűbb, hogy a torkos puhatestű mögött egy futballszakértő állt, aki mindig a győzelemre esélyesebb csapat dobozába rakta a polip kedvenc étkét.

Carlos Montes, Carballino polgármestere azonban hisz a fejlábú tehetségében. Montes Oberhausenbe utazik, hogy átnyújtson egy kitüntetést Paulnak: az átlátszó üvegdobozon azonban ezúttal nem a világbajnokságon résztvevő országok zászlaja, hanem Carballino címere található.

A 14 ezer fős galíciai város polgármestere szeretné, ha néhány napra megkaphatná a páratlan polipot, hogy augusztus 8-án egy gasztronómiai ünnepségen kiállíthassa; a város vállalja a szállítási és "elszállásolási" költségeket.

Galíciában a polip nemzeti eledel. "A németeknek azonban nem kell aggódniuk, nem esszük meg Pault" - mondta a helyi halfeldolgozó vezetője, Manuel Pazos. Az üzletember a héten már 30 ezer eurót ajánlott a nyolckarúért, aki várakozásai szerint fellendítené a turizmust városában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr332170965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása