2010.02.14.
21:32

Írta: Hirborze

Beköszöntött a Tigris éve

Kínában égzengéssel, petárdák és tűzijátékok ropogásával csodálatos, lélegzetelállítóan sokszínű égre rajzolt képekkel, formákkal, gömbökkel, csóvákkal, arany és ezüst, vagy éppen piros felszökő és aláhulló szikrafüzérek látványával beköszöntött az újév, s vasárnap megkezdődött a tavaszünnepe.Pekingben szinte nincs olyan utca, ahol ne lőnének fel az ilyenkor felállított bódékban vásárolt tűzijátékokat, vagy ne játszanának velük. Vasárnapi tájékoztatás szerint a fővárosban hajnali egy óráig 52 sérülésről érkezett bejelentés, ami 44 százalékos emelkedés a bivaly évének tavalyi kezdetéhez képest, de jelentés szerint valamennyi könnyebb sebesülés volt, nem volt halálos baleset, senkinek a szemét nem kellett eltávolítani, vagy bármelyik testrészét amputálni.

A különböző kórházakban és elsősegélynyújtó helyeken szombaton éjszaka városszerte összesen 13 ezer orvos állt készenlétben. A tűzoltókat 34 tűzesethez riasztották, ami az elmúlt ötven év átlagánál 24 százalékkal kevesebb.

Vannak kínaiak, akik az év első napján templomba mennek. Ki taoistába, ki buddhistába. Ott imádkoznak, füstölőt égetnek, pénzt adományoznak: jó egészségért, gazdagságért, vagy éppen szerelemért, gyermekáldásért, hosszú életért fohászkodnak.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr441758619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása