2010.03.04.
20:43

Írta: Hirborze

Jégtömbön rekedtek a jegesmedvék

Jégtömbön rekedtek a jegesmacik

Leszakadó jégtömbön ragadt egy jegesmedve mama és a kicsinye, az állatok szerencséjükre megúszták a kalandot. Az állatvédők aggódnak a hirtelen olvadások miatt.

 

 

 

 

 

Kétségbeesett jegesmedve anyát és kicsinyét kapott lencsevégre egy fotós Norvégia partjainál. Az állatok egy leszakadó jégtömbön rekedtek és egyre távolabb úsztak a parttól, sokáig nem merték a vízbe vetni magukat, hogy visszaússzanak.

– Nagyon ijedtnek tűntek a medvék! A mama próbált egyensúlyozni a jégtömbön, nehogy beboruljanak. Egy kifejlett példány képes akár hatvan-nyolcvan kilométert is úszni, de a kicsi nem bírja, valószínűleg ezért tétováztak olyan sokáig – mondta a fotókat készítő Eric Lefranc a Daily Mailnek, aki először szeretett volna a csapdába esett jegesmedvék segítségére sietni, ám társai lebeszélték róla, hiszen az állatok vadak.

A természetvédők szerint hamarosan kritikussá válik a jegesmedvék sorsa, a globális felmelegedés miatt megszűnnek élőhelyeik és a melegben elpusztulnak.

Fotó: internet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr851809808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása