2010.05.16.
16:36

Írta: Hirborze

94 évesen kapott diplomát

94 évesen szerzett diplomát egy amerikai asszony. A középiskolát még 1932-ben fejezte be, de akkoriban nem tudott továbbtanulni.

 

 

 

 

 

Mind az 500 végzős diák megkapta az őt megillető tapsot. De amikor Hazel Soares lépett a színpadra, üdvrivalgás tört ki.

A 94 éves dédnagymama művészettörténetből szerzett diplomát a kaliforniai Mills főiskolán. Korábban nővérként, majd rendezvényszervezőként dolgozott. Nyugdíjba vonulása után döntött úgy, hogy megvalósítja álmát.

Soares elmondta, azért tartottak ennyi ideig tanulmányai, mert a harmincas évek gazdasági válsága közepette lefoglalta a gyereknevelés, munkaképtelen férje mellett pedig nem volt ideje rá. Végül azért meglett a diploma, aminek nagyon örül.

Ő a második legidősebb a világon, aki diplomát szerzett. A rekordot egy kansasi hölgy tartja, aki három évvel ezelőtt kapta meg oklevelét 95 évesen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr792007514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása