2010.07.23.
13:35

Írta: Hirborze

Rossz irányba imádkoztak + VIDEÓ

Eddig rossz irányba, Mekka helyett Kenya felé imádkoztak az indonéz muszlimok. A helyi vallási hatóság vezetője szerint Allah így is meghallgatta fohászaikat. A mecseteket nem szükséges átépíteni, elég csak egy kicsit módosítani a testhelyzeten imádkozás közben.

 

 

 

A testület közlése szerint saját, márciusban kiadott utasítása tévesztette meg a hívőket, ugyanis abban "helyes irányként" azt szabta meg számukra, hogy akkor néznek a szaúd-arábiai Mekka irányába, ha nyugat felé fordulnak ima közben.

Az ulema, a vallástudósok tanácsa azért bocsátotta ki rendelkezését, mert az iszlám hívőktől általában elvárják, hogy az imát arccal a mekkai Kába-szentély felé végezzék el.

"Ám most megállapítást nyert, hogy a mecsetek valójában Szomália vagy Kenya felé néznek. Ezért most azt javasoljuk a hívőknek, hogy némileg északnyugat felé mozdulva kezdjenek hozzá az imához" - mondta Cholil Ridwan, az ulema elnöke. Megjegyezte, hogy magukat a mecseteket nem szükséges átépíteni, elég csak egy kicsit módosítani a testhelyzeten, hogy az imádkozók megfelelő irányban legyenek.

Szavai szerint a hívőknek nem kell attól félniük, hogy eddigi imáik kárba vesztek. "Allah így is meghallgatta fohászukat" - húzta alá a világ legnépesebb muzulmán többségű országának vallási elöljárója.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napimuffin.blog.hu/api/trackback/id/tr892170934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása